McD väljer SoftOne för effektivare arbetsschemaläggning – en hörnsten för framgång i restaurangbranschen

Att skapa arbetsscheman i restaurangbranschen handlar inte bara om att fylla kalendern med timmar – det är en kritisk del av verksamhetens framgång. Välplanerade arbetsscheman säkerställer smidig kundservice, förbättrar medarbetarnas välbefinnande och stödjer företagets lönsamhet.

Johanna Junkkari, kund hos SoftOne, har varit McDonald’s-franchisetagare sedan 2019, men hennes karriär inom McDonald’s sträcker sig över 25 år. Junkkari, som driver McDonald’s-restaurangerna i Björneborg och Raumo, berättar att arbetsschemaläggning har varit en central del av hennes karriär.

Photo: Jussi Partanen/Talouselämä

Jag har använt det nuvarande schemaläggningssystemet i över 20 år. Som företagare övervakar jag arbetsscheman mer ur ett administrativt perspektiv, men innan jag blev företagare ansvarade jag själv för schemaläggningen.

Johanna Junkkari, franchisetagare McDonald’s

Rusningstider och varierande kundflöde är vardag i restaurangbranschen. Kundflödet varierar beroende på årstider, veckodagar och tider på dygnet. Välplanerade arbetsscheman säkerställer att rätt antal medarbetare finns på plats vid rätt tidpunkt. Med hjälp av SoftOnes system kan antalet anställda alltid optimeras utifrån försäljningsprognosen, vilket förbättrar kundupplevelsen och säkerställer verksamhetens effektivitet.

 

Arbetade timmar påverkar direkt restaurangens kostnadseffektivitet. Överbemannade scheman skapar onödiga lönekostnader, medan underbemanning kan leda till förlorade kunder. Optimal arbetsschemaläggning håller kostnaderna under kontroll och resultaten positiva.

”Fungerande arbetsscheman är avgörande för vår verksamhet. Scheman påverkar direkt lönsamheten och den dagliga verksamhetens smidighet, men också medarbetarnas välbefinnande. Arbetsscheman måste också alltid harmonisera med fritiden,”

I restaurangbranschen är arbetsschemaläggning nyckeln till att säkerställa smidig verksamhet, kundnöjdhet och medarbetarnas välbefinnande. Ett modernt tidshanteringssystem hjälper till att hantera dessa variabler effektivt och frigör tid för det som verkligen betyder något – att erbjuda en fantastisk restaurangupplevelse.

”Med det nuvarande systemet har jag aldrig ens känt behov av något annat system. Det nuvarande helhetssystemet har ständigt utvecklats och underhållits för att möta dagens krav.”

Se hur din verksamhet också kan optimera sin bemanning på bästa sätt, boka en demo idag!

Vi hjälper dig att hitta rätt