Ambassadören från Sri Lanka besöker SoftOne Group

SoftOne och Sri Lanka i utökat samarbete SoftOne Group bedriver verksamhet med fokus på teknisk utveckling i Colombo, Sri Lanka, sedan tre år tillbaka. Teamet i Sri Lanka arbetar tillsammans, och integrerat med, utvecklingsteamen i Finland och Sverige. Som ett led i sitt engagemang för IT, utveckling och svenska företag som investerar i Sri Lanka, […]

SoftOne och Sri Lanka i utökat samarbete

SoftOne Group bedriver verksamhet med fokus på teknisk utveckling i Colombo, Sri Lanka, sedan tre år tillbaka. Teamet i Sri Lanka arbetar tillsammans, och integrerat med, utvecklingsteamen i Finland och Sverige. Som ett led i sitt engagemang för IT, utveckling och svenska företag som investerar i Sri Lanka, besökte Ambassadör Kapila Fonseka SoftOnes huvudkontor.

Sri Lankas ambassadör besöker SoftOne Group
Ishani Herath (fullstackutvecklare SoftOne), Rasmus Staberg (CTO SoftOne), Kapil Fonseka (Sri Lankas ambassadör), Håkan Lord (CEO SoftOne)

- SoftOne Group är ett framgångsrikt utvecklingsföretag som ligger i framkant av digitaliseringen. Vi är mycket positiva till, och vill stödja, SoftOne i sin utbyggnad av verksamheten i Colombo.

SoftOne har idag ett starkt team med anställda fullstackutvecklare och QA-personal i Sri Lanka samt planer på att successivt bygga ut kapaciteten. Lankeserna är en del av fyra internationella utvecklingsteam, som även består av svenska och finländska utvecklare. Teamen har mycket hög kompetens och ambitionsnivå inom ramen för agil systemutveckling enligt SCRUM.

- Vi är stolta över att våra starka utvecklingsteam ligger i framkant med den senaste tekniken. Vi är givetvis också oerhört stolta över vår ledande SaaS plattform, SoftOne GO, som omfattar alla de affärskritiska delarna i ett modernt affärssystem, vilket skapar förenkling och ökad konkurrenskraft för våra närmare 2000 kunder i Norra Europa.

Håkan Lord, CEO SoftOne Group, träffade Ambassadören på SoftOne kontor på Drottninggatan 33 i Stockholm, tillsammans med Rasmus Staberg, Group CTO och Ishani Herath, fullstack utvecklare. Ishani Herath arbetar normalt på kontoret i Colombo sedan två år, men befinner sig sedan augusti 2024 vid SoftOne Stockholmskontor under en tvåårsperiod i samband med att hon tar sin Masterexamen vid Stockholms universitet.

- Jag har jobbat på SoftOne i Colombo i två år och uppskattar mitt team i Colombo mycket och vårt samarbete inom ramen för den svenska utvecklingsverksamheten. Jag uppskattar även den positiva synen inom SoftOne Group, där vi som utvecklare växer tillsammans med företaget. Jag ser fram emot att få jobba i Sverige under två år och samtidigt ta min Master of Technology vid Stockholms universitet.

- Som CTO för SoftOne Group uppskattar jag samarbetet med vårt Lankesiska team på kontoret i Colombo. Successivt investerar vi alltmer i utveckling i takt med SoftOne Groups snabba expansion på marknaden. Vi investerar cirka 35% av omsättningen i FoU över tid. Våra investeringar i Sri Lanka är en viktig del i hur vi bygger och utvecklar en skalbar, snabbväxande utvecklingsorganisation.

Kort om SoftOne Group:
SoftOne Group är en nordisk företagsgrupp som utvecklar affärsplattformen SoftOne GO enligt SaaS (Software as a Service). Plattformen inkluderar delsystem för Bemanning, Tidredovisning, Lönehantering, Ekonomistyrning, Försäljning, Logistik och Projektredovisning. SoftOne är positionerat som ledare inom handel- och hantverksbranscherna och betjänar även kunder inom logistik, tjänster, tillverkning och redovisningsbyråer. Bland kunderna finns ICA, Axfood, Tele2, Coop, Instalco, SGDS-gruppen, Elkedjan, Orkla, Halva, och Nike. SoftOne bedriver sin verksamhet utifrån kontoren i Stockholm, Helsingfors och Colombo.

Kort om Sri Lankas Ambassad:
De diplomatiska relationerna mellan Sverige och Sri Lanka etablerades 1949, och en fullfjädrad ambassad för Sri Lanka i Sverige öppnades 1970. Sri Lankas ambassad i Stockholm är ackrediterad till Sverige, Danmark, Estland, Finland, Island, Lettland, Litauen och Norge.

Vi hjälper dig att hitta rätt