Halvårsresultatet 2024 – SoftOne Group i fortsatt tillväxt med god lönsamhet

2024 har börjat bra med en omsättning som första halvåret ökade till 55,7 MSEK (50,8). EBITDA uppgick till 12,7 MSEK (12,4). Samtidigt ökade prenumerationerna till ARR 103 MSEK (95).

Resultatrapport halvår ett, 2024

  • Intäkterna uppgick till 55,7 (50,8) MSEK
  • Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 12,7 (12,4) MSEK
  • Rörelsemarginal 23% (24%)
  • Avtalsstocken uppgick till ARR 103 (95) MSEK


Kommentar från SoftOne Groups VD Håkan Lord
Första halvåret 2024 utvecklade vi organisationen under bibehållande av god lönsamhet. Omsättningen ökade till 55,7 MSEK och EBITDA uppgår till 12,7 MSEK. Samtidigt ökade prenumerationerna till ARR 103 MSEK (95 MSEK).

Omsättningen är numera uppe i ca 110 MSEK enligt rullande år och prognosen för helåret 2024 är 115 MSEK (105). Ärendevolymerna till vår support minskade ca 10% och det är fortsatt ett fåtal kunder som avslutar sina abonnemang hos oss, även om vi noterar något ökande antal konkurser och alltfler kunder som minskar sina prenumerationer som en följd av minskat antal användare.

Väsentliga händelser under första halvåret 2024
SoftOne OY förvärvade 100% av aktierna i Solotes Finland OY per den 1 januari, som ett led i att stärka positionen inom WorkForce Management på den Finska marknaden. SoftOne OY tillfördes dämed nya skickliga medarbetare och kunder såsom McDonalds, Bauhaus, ST1/Shell, Linnanmäki etc.

Vidare förvärvade SoftOne AB (publ) verksamheten runt Flexibla Kontoret från SGDS-gruppen. Därmed driver SoftOne verksamheten vidare baserat på att kunderna migerar till en brandad version av SoftOne GO och fortsatt ansvarar SGDS-gruppen i ett partnerskap för marknadskommunikationen runt Flexibla Kontoret. Partnerskap har även etablerats med Rexel, varvid Rexel med stöd av SoftOne marknadsför en brandad version för deras kunder. SoftOne har med andra ord stärkt ställningen som en ledande aktör inom el, VVS och bygg med partnerskapen med de 2 ledande leverantörerna inom El, VVS, Ventilation, Bygg och plattsättnng.

Under våren har vi påbörjat implementationen av Tid och Bemanning hos en stor kedja och stärkt närvaron ytterligare inom Retail, kompletterat med Logistik.

Under våren etblerades 2 fokuserade bolag inom SoftOne Group, SoftOne Affärssystem AB och SoftOne HRM-System AB med var sin VD. Syftet är ett stärkt fokus inom respektive domän för att komma än närmare kunderna inom försäljning, konsult och Lönecenter. Vi har under våren även förberett inför en omorganisation inom R&D att lanseras under hösten, med en stärkt ledning och utökad kapacitet av utvecklare och testare, formerade i 4 kompletta integrerade SCRUM-team, bestående av en ProductOwner, en SCRUM-master samt utvecklare och testare.

Under första halvåret etablerades SoftOne Vinstandelsstiftelse för SoftOne personal och en första avsättning om cirka 3.2 MSEK gjordes baserat på det goda resultatet 2023.

Om SoftOne Group

SoftOne Group erbjuder Affärsplattformen SoftOne GO till mindre och medelstora företag i Norden. Bland kunderna finns ICA, Axfood, Coop, Elkedjan, Mathem, Tele2, Bauhaus, McDonalds i Finland, Instalco med flera inom detaljhandeln, service- och hantverksföretag och redovisningsbyråer. SoftOne GO Affärsplattform omfattar såväl moduler inom försäljning, ekonomi, projektredovisning, logistik som  Tid- och Bemanning, lön och HR  och är en ledande helhetslösning inom SaaS (Software as a Service).

Vi hjälper dig att hitta rätt